Вся правда про метлайфи, старлайфи, амвеї (відгук)

Написано в У вільний час
  • Переглядів: 11257

Ще коли я починав свою діяльність в інтернеті, я відразу навчився розпізнавати так звані «лохотрони». Фактично, за всі роки мене на гроші (чи на працю) жодного разу не кинули. Та кілька років тому мене захотіли заагітувати в одну з компаній, які обіцяли крутезний заробіток. Почну з самого початку.

 

Вся правда про амвей

Один знайомий, ім’я якого я й на той час не дуже добре пам’ятав, вирішив написати мені в соціальній мережі та запросити на зустріч, на якій обіцяв розповісти щось цікаве. Я ж людина така, яка не любить даремно витрачати свій час, тому відразу почав питати в чому суть. Він же відповідати не хотів і сказав, що треба безпосередньо зустрітися.

Окей, якимось чудом я погодився. І вийшло так, що я потрапив разом з цим знайомим на агітаційну зустріч компанії амвей (чи емвей), одним словом Amway – багато людей про цю компанію чули. Я ж ніколи не вникав і не досліджував принципи роботи таких компаній.

Тож мене чекала година перебування в залі з декількома виступаючими і двома-трьома десятками відвідувачів.

Сказати, що це була найгірша година мого життя – це нічого не сказати. Я ніколи не бачив в одному приміщенні стільки наркоманів. Виступаючі захопливо говорили про продукцію компанії, малювали якісь графіки і мало не стрибали від захоплення, розповідаючи про свої «успіхи» та успіхи своїх колег.

Суть дуже проста. Компанія випускає хреновеньку продукцію (миючі засоби, шампуні і всяку чепуху) за цінами значно вищими за собівартість. Навіть грьобані магазини в закинутих селах ту продукцію закупляти не хотіли, тому «вищі уми» компанії вирішили піти іншим шляхом – заохотити людей, щоб ті самі розповідали про цю «чудесну» продукцію та впарювали її своїм знайомим, родичам і друзям.

Система працює настільки грунтовно, що виникла ціла секта амвеївців, яка тероризує всіх, кому не пощастило бути з ними знайомими.

Так, у чистому вигляді це не є лохотроном. Береш продукцію, продаєш, отримуєш свою винагороду. Продаєш більше – отримуєш більше. Але мене після тієї зустрічі найбільше шокувала поведінка тих людей, а не така специфічна робота компанії. Свідки амвею просто не бачать нічого, крім своєї реферальної системи, досягнень якихось «рівнів, ступенів». Коли мене під кінець зустрічі хотів безпосередньо заагітувати якийсь стрьомний мужик в костюмі, з постійною либою на лиці та з неприродно довгим рукостисканням, я зрозумів, що ці люди пропащі.

Суть не в тому, що в теорії ви не можете підробляти, чи навіть заробляти собі на життя, впарюючи продукцію амвею. Ви повинні бути конченим наркоманом, який сидить на антидеприсантах, щоб це робити. Вас зненавидять всі друзі, родичі та знайомі і почнуть вас уникати.

Вся правда про старлайф (метлайф)

Кілька тижнів тому виникла дуже подібна історія – мене затягнули на зустріч, нічого до того не повідомляючи про її суть. І я знову ж таки витратив майже годину свого часу. Компанія правда зовсім інакша – це типу страхова компанія, яка крім страхових послуг надає ще ряд «типу банківських» послуг.

Зустріч відбувалася правда вже безпосередньо між нами, людиною, яка нас запросила і ще однією пані, яка й розкривала суть діяльності.

Пані, як і виступаючі в амвеї починала все із загальних фраз. Типу «наша компанія бест оф зе бест, ми круче всіх, ми надійніші за все і вся, нам варто вірити». Потім фрази переходять на білий аркуш а4, на якому ручкою вона вимальовує знову ж таки графіки і числа.

Суть в чому – регулярно платиш певну суму цій компанії, а вона буде тебе типу страхувати і відкладати тобі на пенсію. Основні аргументи – в Україні пенсія курам на сміх, держава нічого не робить, весь Захід відкладає гроші за допомогою метлайфу, ми захочемо на старості подорожувати, а не буде за що.

Головний прийом її спічу в тому, щоб покритикувати владу, порівняти рівень життя в нас і не в нас і постійно перепитувати чи ми згідні з твердженнями. Тут діє "глибока" психологія – чим більше по ходу розмови людина буде погоджуватися, тим легше вона погодиться укласти договір в кінці розмови.

Все було б дуже переконливо, якби в підсумку офіс франківського старлайфу не знаходився біля секс-шопу. Це перший фейл. Другий фейл – друкована продукція. Типу висять на стінах плакати з дуже щасливими людьми і слоганами компанії. Від цього відразу хочеться підпалити той офіс із щасливими людьми всередині. Третій фейл полягав в тому, що пані нас агітує, за її словами, на чистому альтруїзмі, а не хоче реферальні гроші з наших гіпотетичних платежів. Ну а четвертий фейл мене вбив наповал – коли я спитав про теоретичну індексацію таких «пенсійних вкладень», то пані сказала мені, що індексація проводиться за рахунок клієнтів. Тобто хочеш в кінці проіндексовану суму – кожен рік будь готовий платити ще більше внесків.

Підсумки

Я не хочу дуже багато розписувати, бо й так вже вийшло багато. Але я категорично проти будь-яких компаній, які поширюють свої послуги/продукцію таким ідіотським способом. Звичайно, якби перша і друга людина, які затягнули мене на ці зустрічі сказали про суть відразу – в мене був би час загуглити, прочитати всі негативні відгуки і назавжди відмовитися від ідеї барижити чи «збирати на пенсію» і, відповідно, йти на зустріч. Але ж в цьому і суть методу – затягнути людину туди, де їй промиють мізки і втюхають будь-що, намалюючи райдужні перспективи.

Бізнес повинен розвиватися за допомогою добросовісної конкуренції, завдяки якій має підвищуватися якість послуг та товарів і знижуватися ціни. Реклама повинна бути на телебаченні, інтернеті, радіо – будь-де, але не за допомогою людей. Інакше це не бізнес, а збір сектантів з прагненням швидкої наживи.

Коментарі   

MrVigner
0 # MrVigner 2016-04-27 13:35
Був я якось на подібній зустрічі, тільки компанія OWB (чи якось так, не пам'ятаю точно, бо роки 4 назад було). Теж розказували які казково багаті ви будете, якщо "приведете чувака, який приведе ще чувака, а той ще". Також якось на вулиці якась тьотя намагалася загітувати на таку ж фігню з косметикою і іншою продукцією, я заради цікавості сходив в офіс - то все точно так, як ти про амфей пишеш (може це вони і були).
Теоретично так дійсно можна заробити, але це реально треба задовбати не тільки всіх знайомих, а й сотні чи навіть тисячі незнайомих людей :-D
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Владислав Мислінський
+1 # Владислав Мислінський 2016-04-27 13:52
Там справді заробляє тільки "верхушка" тих пірамід, бо в них якісь суперздібності по агітуванню людей :D
Всі інші лише набридають людям і отримують копійки.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Евгения
+4 # Евгения 2016-09-20 18:42
Я смотрю вы такой специалист во всем. Прям на глаз определили, что продукция хреновенькая, и компания ТИПА страховая. Интересно, где же такая светлая голова работает. Ни одного факта я не увидела, только субъективное мнение одного не сильно смышленого человека. Читайте больше книг и интересуйтесь тем, что в цивилизованном мире происходит, вместо того, чтобы захломлять интернет подобной ересью.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Владислав Мислінський
+9 # Владислав Мислінський 2016-09-21 08:32
Шановна Котова Євгенія Степанівна з славного міста Маріуполь!

Про цивілізований світ слухати від представника однієї з цих компаній я не буду, бо амвей і старлайф до цивілізації не відносяться завдяки своєму способу ведення бізнесу. Те, що ви читаєте книги по мережевому маркетингу, не дає вам право радити незнайомцям читати більше книг.

Де я працюю, вас аж ніяк не обходить і до суті статті відношення не має.

Те, що ви обзиваєте незнайому людину "не сильно смишльоною", тільки підтверджує мої думки про те, що зомбі мережевого маркетингу не терплять критики і не відрізняються адекватністю. (до речі, про вашу "смишльонність" яскраво говорить імейл в зоні рамблер.ру)

Те, що ви не побачили жодного факту, а побачили суб'єктивну думку - це також ваші проблеми. Я не позиціоную цей блог як ЗМІ чи наукове видання, тому не зобов'язаний наводити факти чому вищезгадані дві компанії - лайно. (а у вашому коментарі теж немає жодного факту).

Крім цього, я розумію, що аспірантам мало платять, тому ви тепер одна із зомбі, але адекватні люди, коли їм не вистачає грошей, підробляють в сферах, де нікому не промивають мізки. :D
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Iryna
0 # Iryna 2016-12-15 15:56
http://www.strahnadzor.ua/comments/20433
http://myagent.com.ua/feedbacks/text/964
http://myagent.com.ua/feedbacks/text/960
http://myagent.com.ua/feedbacks/text/3427
Я так розумію, ви агент цього лохотрона? я вас вітаю, за пару років ви самі будете судитись з цією компанією. Зараз вона вас підкормлює, а потім ви будете в її п*ятій точці. Яким же тупим створінням треба бути, щоб вестись на такі речі.. За кордоном це працює, але не в нас. Це той же МММ, тільки називає себе страховою компанією.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Игор
0 # Игор 2017-05-06 10:13
Что ты здесь забыла начитатаная такая???????
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
igor
0 # igor 2016-11-06 23:51
Працював колись у галтрейді. Також вчухували всяку муйню в магазинах і нас за це ненавиділи
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Yurij
+1 # Yurij 2016-12-02 23:22
Ну є факти, приклади виплат по страхуванню та по нокопиченню, якщо не вірите у інформацію про 600+% резервів, надійність інвестицій і т.д.
Мережевий макретинг зараз найдієвіший бізнес і найпростіший, структура є - тільки працюй.. одні навчання чого тільки варті. поки проходиш через труднощі, виходиш монстром. цікавим співрозмовником , впевненим без комплексів і багато ін.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Владислав Мислінський
+2 # Владислав Мислінський 2016-12-02 23:27
Найдієвіший бізнес? Багато знаєте "мережевих мільярдерів" зі списку форбс? Стосовно "найпростіший" - повністю погоджуюся, простий бізнес для найпростіших інфузорій.
"одні навчання чого тільки варті" навчання впарювати людям гівно - нічого не варте.
"виходиш монстром. цікавим співрозмовником " - от ваша проблема якраз в тому, що ви думаєте, що ви цікаві співрозмоники та ще й монстри, виявляється. Для нормальних людей ви прості шизики, які до всіх лізуть.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Yurij
-3 # Yurij 2016-12-04 01:05
Навчання не впарювати, а по роботі з консультантами, публічних виступах ну і по продажі також, але це не стосується конкретно чогось одного.
А ваша проблема в тому, шо на основі якоїсь подібної діяльності робите висновки про все і всіх. Говорим на різні теми як і всі, буває що про це і не починаєм говорити..
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Владислав Мислінський
-2 # Владислав Мислінський 2016-12-04 09:23
"А ваша проблема в тому" - та в мене взагалі проблем немає, бо я в таких конторах не працюю.
"робите висновки про все і всіх" - я маю повне право робити висновки про все і всіх, бо я достатньо бачив і достатньо (навіть забагато) спілкувався з зазомбованими людьми. Мені щиро шкода, що ваше життя пов'язане з такою діяльністю, але якщо вас влаштовує - я тільки радий. Головне - не нав'язуйте ту діяльність іншим і все буде окей.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Андрій
+1 # Андрій 2017-03-08 21:21
Кожен 5-ий мережевий мільярдер.. Я забрав свою накопичувальну програму в компаній метлайф в 2015р. був термін на 10р. також був страховий випадок все виплачують я к в договорі так живе весь цивілізований світ .. А всі остальні існують й пишуть всяку гадості і передають це іншим
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Владислав Мислінський
+3 # Владислав Мислінський 2017-03-09 09:22
От ще один типовий представник. Як розуміти вашу фразу "Кожен 5-ий мережевий мільярдер"? Про "цивілізований світ" - це вже теж заїжджена фраза, час іде, а технології впарювання не міняються.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Iryna
+2 # Iryna 2016-12-15 16:03
Я погоджуюсь частково. Справа в тому, що є мереживий маркетинг, в якому не треба вкладати власні кошти і в якому вони не випаровуються. Елементарний приклад - Ейвон, Оріфлейм. Клієнт отримує косметику, агент свої відсотки і подарунки, компанія заробляє на обох. Всі в виграші. Коли ми говоримо про метлайф, то це просто розфод. В неті дуже багато відгуків про те, як люди втрачають свої гроші. І в немалих масштабах.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Yurij
-1 # Yurij 2016-12-04 17:13
В мене також проблем немає)
Я робив на роботі 2 місяці і в очах потім та робота, а люди так по 30-40 років працюють, отут життя не повязане). Є багато чого іншого, але не всі добиваються. млм тільки як один варіант.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Олександр
+5 # Олександр 2016-12-17 23:07
Був одного разу в офісі Старлайфу. На роботі одна жіночка сказала що її син із знайомими працює в офісі і запропонувала підробіток (якщо мама в темі мабуть син її також застрахував, це так припущення). На підприємстві зарплата не велика думаю сходжу поцікавлюсь. Взяла вона в мене номер телефону, зателефонував її син, домовились про зустріч. По телефону нічого не пояснив, та я і не розпитував. Коли я попав в офіс все сталося як написав автор статті.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Іра
+1 # Іра 2017-03-11 00:06
Короче зайшов потім мужичок в костюмі, начав задавать ходові запитання кожному (яка твоя мрія? чи любиш ти гроші? хотів би собі нівчому не відмовляти ? чи хотів би ти собі машину чи дачу за кордоном? ) потім начав пояснювати що все це РЕАЛЬНО і він це все має бо він заключив контракт з Старлайф . Начав хвастатись шо він з дружиною жили на копійки , що пропрацював 2 місяці і зрозумів що таке життя не для нього і йому друг запропонував "хороше життя з Старлайф"тужи він запросив дружину,маму, тата, сестру , і відкрили рахунок сину на навчання якому зараз 4 роки, і тепер він все має і нічого не відмовляє собі. чесно мені аж тошно стало ! я хотіл вже йти ..Томущо слухаючи його казку я придивилась на його заучені слові і подумала " маючи таке життя як він розказує чи стояв би він тут перед кучкою 20 літніх студентів , чи хвастався б він про дачу на Гоа а сам сидить в цьому задрипаному залі і впарює підписати контракт на 5 років і зробити внесок "і я вже встала йти та він мене зупинив і начав оброблять мою психіку зумів правильно задать запитання і правильно відповісти на мою критику і відмову . Обкрутили так що чуть кридит не взяла, давив на те що в старості країна про мене НЕ подбає . що в європі вже ВСІ люди давно таким образом живуть і т.д. , потім видали брошурки з якогось картону і дали сутки обміркувати . я навідь не читала у брошурку дома . наступний день телефон розривався я 5 разів відповіла і сказала що я не погоджуюсь ,востанній раз у відповідь на відмову він сказав щоб я негайно принесла ту картонову брошурку . і я вирішила почитать .. я жалкую що її не відсканувала там було розписана вся суть "обробки клієнта" запитання і правільні відповіді і над цим працювали психологи тому що все продумано ! Богу дякую що я від них відвязалась ... а деякі з тих то в той вечір прийшов теж ,кого привели , нажаль погодилсь... ТОМУ ВСИХ ПРОШУ ДУМАЙТЕ СВОЄЮ ГОЛОВОЮ !! не слухайте тих продуманих і голосних фактів і висловів !! на все є свої ньюанси !
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Роман
-1 # Роман 2017-04-18 22:48
Доброго времени суток Автору и читателям. Комментируя вышеизложенное, хочу сказать следующее. Следует разделять сетевой бизнес и накопительное страхование. Это раз. Прежде ем судить о предмете, следует разобраться. Как минимум, чтоб не попасть в неловкую ситуацию и не краснеть, читая свои творения, годом позже. Это два) Если Автор имеет авто и по совместительств у умный человек- то свое авто он страхует. Закон вынуждает. Если Автор имеет деньги и по совместительств у умный человек он тратит не все, а сохраняет и инвестирует деньги. Это как минимум мудро. А именно это и предлагает накопительная программа. Хотите вы того, или нет а накопительное страхование это будущее и подобно страхованию авто, вы будете это делать, не сейчас так через 5 лет, не по своему осознанию, так по принуждению. И тогда, возможно, Автору будет неловко за свои мудрствования) Это многолетний опыт наиболее высокоразвитых стран и врядли Творец данной статьи, или наше правительство придумают решение более эффективное. Это три) и конечно же свою жизнь человек определяет исходя из своих способностей, потому конечное решение, равно как и его последствия всегда остается за каждым из нас. А за Ваше мнение спасибо, как и за возможность высказать свое.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Владислав Мислінський
+4 # Владислав Мислінський 2017-04-19 12:00
Я нічого не маю проти накопичувальног о страхування і в статті не було жодного слова критики стосовно цього. Якщо ви уважно читали статтю, то мали б дочитати і до висновку, в якому я чітко вказав, що в реаліях України та ментальності наших людей вищезгадані компанії залишають лише негативні емоції адекватним людям, бо не вміють вести бізнес. Тому не пишіть, що я в чомусь не розібрався, бо я критикував не систему страхування, а те, яким чином за неї агітують.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Igor
-2 # Igor 2017-06-08 18:04
Ви декілька разів зауважили про свою адекватність у коментарях до інших людей. Але при цьому Ви плутаєте такі поняття як "критика" та "хейт". Ваша стаття не є критичною, адже немає навіть елементарної аргументації, чому мережевий бізенс не працює і чому ви порівнюте його з МММ. Ви просто відверто захейтили ці компанії, бо банально не зрозуміли того, що вони пропонують. Відразу кажу, що я не є мережевиком. Але серед мого отчення є люди, котрі співпрацюють як з Amway так і зі Старлайф. І при цьому заробляють більше ніж я (сподіваюсь поки що:)). Звинувачувати Вас в тому, що ви не зрозуміли пропозиції я звісно не буду, бо як практика показує, багато з тих, хто туди приходить новеньким, або сам недокінця розуміє, чим займається, або не вміє це пояснити. Але те, що ви пишете подібні безграмотні статті - от це вже не добре.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись
Владислав Мислінський
+2 # Владислав Мислінський 2017-06-08 19:50
"Відразу кажу, що я не є мережевиком." Та звичайно, ви не є) Тільки чомусь захищаєте тут ці компанії невідомо з якою метою. От якщо серед вашого оточення є люди з цієї сфери і вони вас не бісять своєю неадекватністю - це вказує лише на те, що ви один з них. А стосовно аргументації - я вже писав в коментарях, що я не ЗМІ і в блозі не збираюся писати величезні аналітичні статті і досліджувати кожну деталь роботи таких компаній. А на "хейт" я маю повне право і також вже пояснював вище чому - БО КОМПАНІЇ ЦІ ЗАМАНЮЮТЬ ЛЮДЕЙ ІДІОТСЬКИМИ МЕТОДАМИ. Може з капслоком до вас швидше дійде моя позиція.
Відповісти | Відповісти з цитатою | Цитувати | Поскаржитись

Додати коментар

Security code
Оновити

Поисковый анализ сайта
2011-2017 Всі права захищено.
При копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт myslinsky.org обов"язкове, інакше - знайду і руки відірву :)
Designed by Myslinsky Vladislav.
Головна | Контакти | Про автора