Оформлення студентської візи для навчання в Австрії

Написано в Uncategorised
  • Переглядів: 59

Навчання у вузах інших країн стає все більш актуальним для багатьох студентів, що пов'язано з високим рівнем освіти в багатьох іноземних університетах, наданням урядом іноземцям можливості вчитися безкоштовно (що далеко не завжди є в рідній країні), можливістю залишитися на постійне проживання в державі, де студент здобуває освіту.

            Досить привабливою для багатьох випускників є Австрія. В країні відзначено високий рівень життя, є безліч вищих навчальних закладів, рівень освіти в яких відповідає найвищим світовим стандартам. Для того, щоб стати студентом одного з австрійських, необхідно дуже ретельно поставитися до оформлення документів і робити це завчасно.

            Подати в посольство необхідно такі документи, як свідоцтво про народження, паспорт національний і закордонний, запрошення на навчання з австрійського вузу, довідки про несудимість, фінансовий стан (виписка з банку, наприклад, довідка про батьківське спонсорство і т.д.), зміні прізвища (якщо була, в разі необхідності може знадобитися свідоцтво про шлюб), анкету на отримання студенческой визы в Австрию, підтвердження про наявність місця проживання. Надати необхідно всі зазначені документи за деякий час до початку навчання (в залежності від того, коли саме починається семестр).

            Особливу увагу варто звернути на довідку про фінансову спроможність. Для оформлення студентської візи студент повинен надати в Посольство довідку про фінансування. Якщо йому не виповнилося 24 років, то потрібно мати у своєму розпорядженні сумою, рівної близько 430 євро на один місяць (тобто, помножити на 12 - трохи більше 5000 євро). Якщо студент вже досяг 24 років, то йому потрібно надати документи про наявність суми, що дорівнює приблизно 9400 євро (по 780 євро на місяць). Можна надати виписку з рахунків австрійського банку, зарубіжного банку, інші підтвердження спроможності, які приймає посольство Австрії (найкраще довідатися особисто).

            Для того, щоб оформити візу на тривалий перебування в країні (більше півроку), потрібно отримати спеціальний дозвіл. Обробка документів в середньому займає 6-8 тижнів, але, буває, вимагає і більш тривалого часу. У разі, коли студент не розрахував час і не встигає отримати візу до того, як почнуться заняття, він має право запросити візу категорії D, а потім продовжити її в Австрії. В'їхати по гостьовій (туристичної) візі категорії С для навчання неможливо, так як вона не передбачає можливості продовження.

Посольство Австрії висуває певні вимоги до всіх документів - все довідки та виписки повинні бути не тільки легалізовані в Міністерстві закордонних справ і Міністерстві юстиції рідної країни студента, але і безпосередньо в посольстві Австрії. Деякі довідки дійсні нетривалий час, тому слід звертати увагу на їх термін. Також необхідні переклади потрібних документів, важливо і заздалегідь заручитися повною підтримкою вищого навчального закладу Австрії, де збирається вчитися студент.

Поисковый анализ сайта
2011-2017 Всі права захищено.
При копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт myslinsky.org обов"язкове, інакше - знайду і руки відірву :)
Designed by Myslinsky Vladislav.
Головна | Контакти | Про автора